Elämänvirtaa Kiitos

Usein kysytyt kysymykset

Olemme laatineet listan kiinnostavia kysymyksiä, joita #Elämänvirtaa saattaa herättää. Toivottavasti löydät täältä vastauksen. Jos sinulle jäi kuitenkin vielä kysyttävää, otathan suoraan yhteyttä meihin.

Mistä #Elämänvirtaa-kampanjassa on kyse?

#Elämänvirtaa on yhteisöllinen verenluovutuskampanja, joka kohdistuu Seinäjoen alueelle. Kampanja-aikana 29.12.2019–29.2.2020 tavoitellaan verenluovuttajien määrän kasvua ensisijaisesti Seinäjoen alueella.
Kampanjan toteuttajina ovat Seinäjoen Peliveljien Salibandyliigan edustusjoukkue yhteistyössä SPR:n Veripalvelun kanssa. Kampanjan mahdollistaa Caruna.

Mikä on kampanjan tavoite?

Kampanjan tavoitteena on saada 3000 ihmistä luovuttamaan verta 29.2.2020 mennessä Seinäjoen veripalvelutoimistossa tai missä tahansa verenluovutuspaikassa mainitsemalla kampanjatunnus #Elämänvirtaa. Pelipaidan punainen väri palautuu sitä mukaan kun luovuttajien määrä kasvaa.

Miksi Seinäjoen Peliveljet ovat kampanjassa?

Seinäjoen Peliveljet on pidetty salibandyjoukkue, jolla on taitavat pelaajat, suuri sydän ja punainen pelipaita. SPV pitää asiaa omaan arvomaailmaansa tärkeänä ja haluavat sitoutua yhdessä verenluovuttajien määrän kasvattamiseen Seinäjoen alueella. SPV pelipaitoineen on kampanjan keulakuva ja näkyvä mittari.

Mitä kampanjan aikana tapahtuu?

Kampanjan aikana paitsi luovutetaan verta, kannustetaan Seinäjoen Peliveljien edustusjoukkueen jännittävissä peleissä ja seurataan verenluovutustilannetta pelipaidan värin vaihtumisen kautta. Pelaajat myös haastavat muita osallistumaan. Mitä useammat henkilöt käyvät luovuttamassa verta, sitä nopeammin pelipaidan oikea väri palautuu takaisin. Osallistu sinäkin ja luovuta verta!

Missä verta voi luovuttaa?

Seinäjoen veripalvelutoimistossa. Katso tarkemmat tiedot ja aukioloajat täältä. Verta voi luovuttaa myös missä tahansa Suomen Veripalvelun veripalvelutoimistossa. Katso oman alueesi verenluovutuspiste täältä.

Miten luovuttajien määrän kasvua seurataan?

Verta luovuttaessasi muista mainita tunnus #Elämänvirtaa, jotta verenluovutus
kohdistuu kampanjalle.

Miksi kampanja toteutetaan Seinäjoella?

SPR:n Veripalvelu ja Seinäjoen Peliveljet mahdollistivat paikallisen toiminnan ja muodostavat yhdessä kampanjan raamit. Seinäjoki on myös yksi Carunan toimialueista.

Kenen kampanja tämä on?

Kampanjassa on kaksi toimijaa: Seinäjoen Peliveljet ja SPR:n Veripalvelu. Kampanjan mahdollistaa Caruna. Kaikkien yhteinen tavoite on kampanjan avulla lisätä verenluovuttajien määrää.

Mitä tapahtuu kampanjan jälkeen?

Kampanjan jälkeen julkaisemme tulokset. Kampanjasivustoa ei suljeta kampanjan jälkeen, joten voit nauttia sivuston videoista ja sisällöistä myös myöhemmin.

Mitä, jos tavoite ei täyty?

Uskomme tavoitteen täyttymiseen, mutta mikäli kampanja-aikana sitä ei saavuteta, tärkeä työ verenluovuttajien aktivoimiseksi jatkuu. Verenluovuttajia tarvitaan aina.

 

Miksi kampanja tehdään?

Verenluovutustoiminta on täysin vapaaehtoisten luovuttajien varassa. Uusia verenluovuttajia tarvitaan jatkuvasti, jotta sairaaloilla on tuoreita verituotteita tarpeen vaatiessa. Sairaalat tarvitsevat verituotteita esimerkiksi syöpäpotilaille, onnettomuusuhreille, keskoslapsille ja leikkauksiin. Aktivointi on keino muistuttaa verenluovutuksen tärkeydestä. Sinäkin voit pelastaa jonkun hengen ja joku toinen verta luovuttamalla voi joskus pelastaa sinun tai läheisesi hengen. 

Kuvagalleria

Mahdollistajat

SPR:n Veripalvelu ja Seinäjoen Peliveljien Salibandyliigan edustusjoukkue toteuttavat yhteisöllisen verenluovutuskampanjan. Caruna toimii kampanjan mahdollistajana. Vahvistetaan yhdessä auttamisen ketjua!

Medialle

Tältä sivulta löydät yhteystiedot, tiedotteet ja muut ladattavat aineistot. Virallinen kampanjahashtag on #Elämänvirtaa.

Yhteystiedot

Tommy Koponen, 050 054 8646, tommy.koponen@peliveljet.fi
Anu Keisala, 050 374 0870, anu.keisala@veripalvelu.fi 
Anne Pirilä, mediapuhelin 020 520 5500, anne.pirila@caruna.fi